Biokaasulla puhtaampaa liikennettä

Kaasuauto on käyttökustannuksiltaan edullinen vaihtoehto ja lisäksi kaasulla ajaminen vähentää liikenteen päästöjä. Maakaasu on nykyään polttoainekustannuksiltaan noin puolet bensiiniä edullisempi vaihtoehto ja biokaasu on uusiutuvista liikennepolttoaineista edullisin.

Maakaasulla ajettaessa hiilidioksidipäästöt ovat noin 20-25 % pienemmät kuin bensiinillä ajettaessa ja biokaasulla päästöjä voi vähentää jopa 85 %. Biokaasua tuotetaan mm. kotitalouksien, maatalouden ja yritysten biohajoavista jätteistä, joka on kiertotaloutta parhaimmillaan. Koska kaasuautoissa on kaasutankin lisäksi myös bensiinitankki, autoilla pääsee pitkälle. Ajoneuvomallista riippuen toimintamatka kaasulla on noin 300-600 km ja bensiinillä noin 250-700 km. Kaasuauton tankkaaminen on yhtä nopeaa ja helppoa kuin bensiini- tai dieselautojen tankkaaminen.

Kaasuauton hankinnan yhteydessä peritään autovero ja käytön aikana ajoneuvoveron perusosa sekä lisäksi käyttövoimavero. Kaasuauton bensiiniautoa pienempien hiilidioksidipäästöjen ansiosta päästöperusteiset autovero ja ajoneuvoveron perusosa ovat kaasuautolla bensiiniversiota matalammat. Veron laskentaperiaatteiden mukaisesti kaasuhenkilöauton vuotuinen käyttövoimavero on vastaavaa dieselkäyttöistä autoa pienempi.

Kaasuntankkausasemaverkosto laajenee koko ajan. Suomen kaasuntankkausasemien tarkat sijainnit löytyvät Gasumin sivuilta.

Nokian kaasutankkausaseman biokaasupiste on suljettu toistaiseksi korjauksen vuoksi. Ilmoitamme, kun biokaasun tankkaus on taas toiminnassa. Maakaasun tankkaus toimii normaalisti.

Leppäkosken Lämpö Oy:n kaasuntankkausasema

Kylmäasema avoinna 24h
Kerhokatu 6, 37100 Nokia

Hinnat

Polttoainehinnat löytyvät www.polttoaine.net-sivustolta

Maksuvälineet Nokian kaasuasemalla

Maksuvälineinä käyvät kotimaiset pankki- ja Visa Electron -kortit, Mastercard ja Visa-luottokortit.

 

 

Jakeluverkkoalueellamme olevat sähköautojen latausasemat löydät täältä

 

Kuinka kaasuntankkausasema toimii?

Katso ohjevideo