Priima-sähkösopimus  ja siihen kuuluva Live-palvelu on niin monipuolinen, että aihe herättää varmasti kysymyksiä. Tälle sivulle olemme koonneet Live-palvelun usein kysytyt kysymykset.

Mikä on Live-palvelu?

Live on Priima-sähkön ilmainen energiankäytön hallintapalvelu, jonka avulla voit seurata sähkön käyttöäsi tunneittain kulutuksen ja kustannusten suhteen tai tehdä hintakiinnityksiä jopa kahdeksi vuodeksi eteenpäin. Palvelussa näkyvät tarjoushinnat ovat sähköpörssin oikeita tämän hetken tukkuhintoja, joilla käydään kauppaa koko ajan. Voit kokeilla toimintoja, tehdä kiinnityksiä ja asettaa hintahälytyksiä Live-palvelun demo-puolella vapaasti.

Käyttötiedot ja kustannukset – osiossa näet toteutuneen energiankäytön ja kustannukset esimerkkiasiakkailla, mikä auttaa talouden ja energiansäästötoimien suunnittelussa. Esimerkkiasiakkaamme asuvat erilaisissa kodeissa ja voit helposti valita haluatko tarkastella sähkölämmittäjän tietoja vai kerrostaloasukkaan sähkönkäyttöä.

Mikä Priimaposti on?

Priima-asiakkaamme saavat meiltä kerran kuussa Priimapostia. Nostamme kuukausikirjeeseen Priima-sähkön kannalta ajankohtaisia asioita ja vinkkejä. Kuukausikirjeessä tarkastelemme myös sähkömarkkinoiden tapahtumia edellisen kuukauden aikana.

Miksi Priimapostissa näkyvä kuukausimaksu poikkeaa sovitusta?

Jos Priima-sopimuksesi on alkanut kesken kalenterikuukauden, lasketaan kuukausimaksu automaattisesti sopimuksen voimassaolopäivien mukaan. Jos siis Priima-sopimus on alkanut esim. 10.päivä, maksat kuukausimaksun vain loppukuun osalta.

Mitä jos unohdan salasanan tai käyttäjätunnuksen Live-palveluun?

Live-palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://live.leppakoski.fi

Kirjautumisikkunan alaosasta löydät linkit salasanan ja käyttäjätunnuksen unohtamisen varalta. Linkkien kautta voit helposti tilata itsellesi joko kokonaan uuden salasanan tai selvittää käyttäjätunnuksesi.

Mitä kaikkea Live-palvelussa voi tehdä?

Live-palvelun esimerkkiversiossa käytössäsi ovat kaikki samat ominaisuudet kuin oikeassa Live-palvelussa. Livessä voit seurata sähkönkäyttöä ja kustannuksia tuntitasolla sekä näet voimassa olevat hintatarjoukset ja voit tehdä hintakiinnityksiä. Voit katsoa omia asiakastietojasi ja hintakiinnityksiäsi sekä tilata hintavahdin tai kytkeä kiinnitysautomaatin päälle. Voit myös tilata uusiutuvasti tuotettua sähköä tai määritellä uudelleen omat ilmoitusasetuksesi.

Miksi Livessä näkyvä sähkön hinta on eri vapaa-ajan asunnolla ja omakotitalossani?

Live-palvelussa näet kertakirjautumisen jälkeen kaikki kiinteistöt, joihin sinulla on Priima- tai Priimaplus-yrityssopimus solmittuna. Kesämökin ja sähkölämmitteisen omakotitalon Live-palvelussa näkyvä sähkön hinta voi erota eri kohteiden välillä merkittävästi, koska eri käyttöpaikkojen sähkönkäytön profiilivaikutus (eli sähkön käytön ajoittuminen eri vuorokauden tunneille) on erilainen. Omakotiasujan on mahdollista ajoittaa sähkönkäyttöään enemmän edullisille tunneille kuin esimerkiksi kerrostaloasujan. Profiilivaikutuksen lisäksi sähkönhinta voi olla erilainen ei kohteissa erilaisten hintakiinnitysten vuoksi. Hintakiinnitykset tehdään aina kohteittain.

Voinko tilata sähkön tuntihinnat suoraan puhelimeen tai sähköpostiin?

Omat tiedot -osiossa voit tilata ilmoituksia spot-hinnoista tai hintakiinnitysjaksojen sulkeutumisesta. Jos asetat spot-hinnan ilmoituksen hintarajan tarpeeksi alas (esim. 0,010 snt/kWh), saat päivittäin noin klo 16.00 tekstiviestin tai sähköpostin seuraavan vuorokauden niistä tunneista, joiden osalta ennakkoon asettamasi hintaraja on ylittynyt. Näin saat helposti päivittäin itsellesi tiedon seuraavan vuorokauden tuntihinnoista.


Älysähköä minulle, kyllä kiitos!

Priima-älysähkössä yhdistyvät hienosti määräaikaisista sopimuksista tuttu hintavakaus ja pörssisähkön tutkitusti edullinen tapa hankkia sähköä. Priima-sähkösopimus on voimassa toistaiseksi, joten sen testaaminen on riskitöntä. Huomaathan, että tehtyjen hintakiinnitysten ajaksi sähkösopimus muuttuu määräaikaiseksi.
Lue lisää!

Tutustu Live-palveluun

Kokeile käytännössä, miten hintakiinnitys tehdään tai katsele esimerkkiasiakkaiden sähkönkulutustietoja ja tuntikohtaisia kustannuksia. Esimerkkiasiakkaiden avulla voit vertailla sähkölämmittäjän tietoja tai kerrostaloasukkaan kulutustottumuksia.
Live-palveluun