Täyssähköautot ja ladattavat hybridit yleistyvät kovaa vauhtia ja viime vuosina niiden määrä Suomessa on keskimäärin kaksinkertaistunut vuosittain. Vaikka sähköautojen julkinen latausverkosto paranee koko ajan, osoittavat tutkimukset sähkö- ja hybridiautojen lataamisen tapahtuvan usein kotona. Kotona sähköautoa tai hybridiä voi ladata tietyin edellytyksin suoraan tarkoitukseen soveltuvasta ulkopistorasiasta tai hankkia erillisen latauslaitteen. Eri lataustavoista ja tavallisten pistorasioiden paloturvallisesta soveltuvuudesta sähköauton lataamiseen annetaan lisätietoa STEK:in sivuilla.

Jätä yhteydenottopyyntö omasta latauspisteestä

Millainen sähkösopimus sähköautoilijalle?

Edullista pörssisähköä sähköauton lataamiseen

Sähköauton hitaan lataamisen kannalta otollista latausaikaa ovat luonnollisesti illat ja yöt, jolloin autoa ei tarvita liikkumiseen. Iltaisin, viikonloppuisin ja öisin pörssisähkön hinta on yleensä arkipäivän tunteja edullisempaa, joten sähköauton lataajan kannalta tunneittain hinnoiteltava pörssisähkö on hyvä vaihtoehto. Pörssisähkö on Ylen tutkimuksen mukaan pitkällä aikavälillä tarkasteltuna edullisin tapa ostaa sähköä, erityisesti jos sähkön käyttöä on mahdollista ajoittaa vuorokauden edullisille tunneille, juuri kuten sähköauton lataamisessa toimitaan.

Pörssisähkösopimus Priima – lue lisää

Hiilidioksidivapaata ja uusiutuvaa sähköä

Hinnan lisäksi sähkösopimuksen valinnassa voi miettiä sähkön tuotantotapaa. Jos lataa sähköautoa kotonaan ja oman sähkösopimuksen energia on tuotettu uusiutuvasti, ei sähköautolla ajelusta synny tällöin päästöjä. Ympäristöystävällisesti tuotettu sähkö maksaa yleensä hieman tavallista sähköä enemmän, mutta vuositasolla ero jää pieneksi. Esimerkiksi Priima-sähkösopimuksella lisämaksu sähkön vaihtamisesta vihreään vaihtoehtoon maksaa suurinpiirtein 5% tavallista sähköä enemmän.

Lue lisää ympäristösähkösopimuksista

Ympäristöystävällistä ja samalla edullista pörssisähköä?

Pörssisähköpohjaisen Priima-sähkösopimuksen valitsemalla sähköautoa voi ladata edullisesti, mutta silti ympäristöystävällisesti. Priima-sähkösopimukseen voi lisämaksusta valita sähkön tuotantomuodoksi joko tuulivoiman tai vesivoiman. Lisämaksu vesi- tai tuulisähköstä on 0,25 snt / kWh.

Tilaa Priima-sopimus


Missä voit ladata sähköautoasi jakeluverkkomme alueella?

Ylöjärvi, Kauppakeskus Elo, Elotie 1

Kaksi Type 2 latauspaikkaa, teho 11 kW, lataus maksutonta asiakkaille

Ikaalinen, kauppakeskus Komppi, Karhoistentie 3

Kaksi Type 2 latauspaikkaa, lataaminen ilmaista asiakkaille

Hämeenkyrö, kunnantalo, Härkikuja 7

Kaksi Type 2 latauspaikkaa, lataaminen ilmaista toistaiseksi

Haluatko oman latauspisteen kotipihaan tai taloyhtiöön?

Klikkaa alla olevaa linkkiä ja jätä yhteydenottopyyntö meille.