Sähkökaapelin sijaintitiedot

Ennen kaivuutöiden aloittamista, muista selvittää etukäteen onko kaivuualueella sähkölinjoja, kaukolämpö- tai maakaasuputkistoja. Tarvittaessa saat sähkölinjojen sijaintitiedot meiltä. Puhelinsoitolla varmistat, onko linjojen näyttö tarpeellista ennen työhön ryhtymistä. Näytöt Leppäkosken Sähkön omien kaapeleiden sijainnin suhteen ovat pääsääntöisesti maksuttomia. Jos haluat käyttää näyttöpalveluitamme muiden yhtiöiden kaapeleiden paikannukseen, veloitamme palvelusta hinnaston mukaisesti.

Mahdollisen vahingon sattuessa

Sähkökaapelin vauriokohdan läheltä on poistuttava välittömästi, sillä vaurioitunut sähkökaapeli saattaa olla edelleen jännitteinen tai siihen voi tulla jännite takaisin. Myös kaivinkoneen kauha on siirrettävä pois kaivannosta. Valvo myös, ettei kukaan sivullinen pääse lähelle kaivantoa.

Vahingoittuneesta sähkökaapelista tulee ilmoittaa välittömästi kaikissa tilanteissa ja kaikkina vuorokaudenaikoina Leppäkosken Sähkön vikapalvelunumeroon 03 4503 333. Ilmoittajan tulee kertoa sähköverkkoyhtiölle tapahtumapaikka ja kaivajan yhteystiedot.

Tallenna nämä numerot puhelimeesi:

  • Leppäkosken Sähkön 24 h vuorokaudessa auki oleva vikapäivystysnumero 03 4503 333.
  • Leppäkosken vaihde 03 45 031 (auki arkisin klo 9-16).

Yleinen kaivutyöohje sähkölinjojen läheisyydessä

  1. Selvitä sähkökaapeleiden sijainti hyvissä ajoin etukäteen ja hanki ajantasalla oleva kartta Leppäkosken Sähkön verkkopalveluista. Kartta saa olla enintään kaksi viikkoa vanha.
  2. Pyydä tarvittaessa sähkökaapelin sijainnin varmistamiseksi sähkökaapelin näyttö Leppäkosken Sähköltä.
  3. Jos kaivuukohteen välittömässä läheisyydessä on 20 kV sähkökaapeleita, ota aina yhteyttä Leppäkoskeen. Selvitämme onko tarpeellista ottaa sähkökaapelit pois käytöstä kaivuutyön ajaksi ja annamme sähkökaapeleiden tuentaan ja siirtoon liittyvät ohjeet. Myös pienjänniteverkon (400V) sähkökaapeleiden osalta on syytä selvittää kaivuohjeet, jos työkohde on keskikaupungilla, kerrostalo- tai teollisuusalueilla tai jos ohjeiden suhteen on muuta epäselvyyttä.
  4. Älä koskaan siirrä sähkökaapelia omatoimisesti.
  5. Jos kaivutilanteessa paljastuu yllättäen sähkökaapeleita, ilmoita asiasta välittömästi Leppäkosken Sähkön vikapalvelunumeroon 034503 333.

 

Jotta varmistat kaapelin näytön haluamaasi aikaan, tee tilaus vähintään viikkoa ennen tarvetta. Voit tehdä tilauksen alla olevalla lomakkeella tai puhelimitse numerosta 03 4503 400.


Tilaa sähkökaapelin näyttö

Tilaa kaapelinnäyttö
Tähän voit liittää kartan kaivuualueesta
Maximum upload size: 2.1MB