Vihreää sähköä ympäristötietoisille kuluttajille

Vihreä sähkö on oikea valinta sinulle, joka välität myös huomisen maailmasta. Tältä sivulta löydät Leppäkosken Energian vihreän sähkön sopimusvaihtoehdot. Tutustu-napista pääset lukemaan lisää kustakin sähkösopimuksesta, ja Tilaa-napista siirryt suoraan tilauslomakkeelle sähkösopimustilausta tekemään. Vuoden 2017 asiakastyytyväisyyskyselyn perusteella 95 % asiakkaistamme suosittelisi meitä tuttavalleen sähkönmyyjänä.

Valitse vihreä sähkösopimus

Vihreää sähköä on tarjolla monissa eri sopimusmuodoissa. Tarjoamme muun muassa uusiutuvaan ja hiilidioksidivapaaseen energiaan perustuvaa YMPÄRISTÖ-sähkösopimusta, joka on voimassa toistaiseksi. Vihreitä arvoja vaaliva voi valita myös SPOT-hinnoitteluun perustuvan Priima-sähkösopimuksen, jossa voit valita vapaasti vesisähkön tai tuulisähkön.

Huomaathan myös, että TUNTI-sähkösopimuksen valitsemalla ja omaa sähkönkulutusta edullisille tunneille ohjaamalla voi vaikuttaa sähköntuotannon päästöihin koko Suomen tasolla, vaikka TUNTI-sopimuksen sähkö onkin niin sanottua sekasähköä. Kun sähkön tarve on valtakunnallisesti suuri, joudutaan sähköä tuottamaan enemmän päästöjä aiheuttavilla tuotantomuodoilla ja tällöin sähkön tuntihinta on tyypillisesti suurempi. Edullisilla tunneilla sähköä käyttämällä säästyy niin kukkaro kuin ympäristökin.


Ympäristö-sähkösopimus Tampereelle, Helsinkiin, Ouluun ja muualle

YMPÄRISTÖ-sähkösopimus

YMPÄRISTÖ-sähkösopimus - mm. tuulisähköä omasta tuulipuistostamme! Uusiutuvaa ja kotimaista sähköä!

HintaToistaiseksi voimassa
VoimassaToistaiseksi voimassa
Perusmaksu2,99 €/kk
6,95
snt/kWh
  • Tutustu
  • Tilaa
Priima-älysähkösopimus

Priima-sähkösopimus

Pörssisähköä ja takuuhintaista sähköä yhdellä sopimuksella? Nyt Mokkamestareiden erikoiskahvit kaupan päälle!

HintaSPOT-hinta + 0,35 snt / kWh
VoimassaToistaiseksi voimassa
Perusmaksu3,99€/kk
2,53
snt/kWh maaliskuun spot-keskihinta
0,35 snt / kWh + SPOT
  • Tutustu
  • Tilaa

Sähkön hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %. Sähkötarjoushinnat eivät sisällä verkonhaltijan siirtomaksuja eivätkä sähköveroja. Kuluttajien sähkösopimuksissa sähkönkäyttöpaikan vuosikulutus voi olla enintään 100 000 kWh.

Jos sähkön kulutus ylittää 100 000 kWh vuositasolla, on oikea valinta yritykselle suunnattu sähkösopimus. Lue lisää: Sähkösopimus yritykselle

Leppäkosken Energia Oy pidättää oikeuden tarkistaa asiakkaan luottotiedot sähkösopimustilauksen yhteydessä ja olla vahvistamatta sähkösopimusta. Leppäkosken Energian myymän sähkön alkuperäjakauma löytyy täältä.

Sähkösopimuksen valintaoppaasta löydät lisäapuja, jotta löydät juuri sinulle parhaan sähkösopimuksen. Sähkön toimitusmyyntihinnat sekä osio sähkönmyyntiehdot ja sähkösopimuksen peruminen löytyvät omilta alasivuiltaan.


Mitä vihreään sähköön siirtyminen maksaa?

Siirtyminen vihreään sähköön voi äkkiseltään kuulostaa kalliilta. Priima-sähkösopimuksella hinnan vertailu tavalliseen sähkösopimukseen on selkeää ja yksinkertaista, koska älysähkösopimukselle voi halutessaan valita +0,25 snt /kWh:lla ilmastoystävällisen ja uusiutuvan tuuli- tai vesisähkön. Alla olevassa kuvassa on vertailtu vihreään sähköön vaihtamisesta syntyviä kustannuksia erikokoisten kulutusmäärien ja asumismuotojen välillä. Vuositasolla vihreään sähköön vaihtamisen kustannukset vaihtelevat 7,50 eurosta 50 euroon vuodessa.

Uusiutuva energia isossa kuvassa – Onko yksittäisen kuluttajan valinnalla merkitystä?

Kun vaihdat vihreään sähköön, tulee pistokkeesta käytännössä edelleen samaa sähköä kuin aiemminkin. Ostamalla alkuperätodennetusti uusiutuvasti tuotettua tuuli- tai vesisähköä voi silti omalla ostopäätöksellään edistää ja tukea vihreän ja hiilineutraalin energian tuotantoa. Uusiutuvan energian kysynnän kasvaessa ja entistä useamman kuluttajan siirtyessä vihreään sähköön saadaan sähköntuotannon rakennetta muutettua ympäristöystävälliseen suuntaan.

https://leppakoskensahko.fi/wp-content/uploads/2016/05/icon-kerrostalo.png

Vihreä sähkö kerrostalokotiin, vuosikulutus noin 3000 kWh

Uusiutuvan energian valinta 0,25 snt /kWh eli noin 7,50€ lisälasku vuodessa
https://leppakoskensahko.fi/wp-content/uploads/2016/05/icon-rivitalo.png

Rivitaloasunto, kaukolämpö, vuosikulutus noin 8000 kWh

Hiilidioksidivapaa valinta Priima-sopimuksella noin 20 € vuodessa (+0,25 snt / kWh)
https://leppakoskensahko.fi/wp-content/uploads/2016/05/icon-kesamokki.png

Sähkölämmitteinen omakotitalo, vuosikulutus noin 20 000 kWh

Sekasähkön vaihtaminen uusiutuvaan energiaan noin 50€ vuodessa (+0,25 snt / kWh)

Priima-sopimuksen tilanneille Mokkamestareiden erikoiskahvia kaupan päälle!

Huomasitko SPOT-sähkösopimukseen liittyvän kahvikampanjamme? Tarjoamme kaikille Priima-sähkösopimuksen solmineille Mokkamestareiden kotipaketin kaupantekijäisinä. Mokkamestareiden kotipaketti toimitetaan suoraan kotiosoitteeseen etuun oikeutetuille. Kotipaketti sisältää paketin Teivossa käsinpaahdettua erikoiskahvia sekä paketin laadukasta irtoteetä.
Kahvikampanjan säännöt

Luitko jo ilmastoraportin?

Hallitusten välinen ilmastopaneeli (IPCC) julkaisi lokakuun alussa väliraporttinsa ilmaston lämpenemiseen liittyen. Julkaistun raportin mukaan ilmaston lämpeneminen pitäisi rajoittaa 1,5 asteeseen, mutta raportin mukaan meillä on vielä toivoa, jos päästövähennyksiä saadaan aikaan nopeasti.
Ilmasto-oppaan sivuille tästä